2010. szeptember 30., csütörtök

Egy kis összefoglaló

Hosszú ideje nem volt időm, vagyis inkább erőm írni. Sok szép dolog történt azóta és néhány nagyon fájdalmas is.
Ami a legfontosabb, az, hogy Bibóból Ben lett. Babából szép lassan kisfiú.
Sok új dolgot tanult, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Az egyik szembetűnő változás, hogy már egyáltalán nem tart rá igényt, hogy hordozzam. Számomra ez egy kicsit szomorú, mégis egyben jó dolog is. Már önállósodik, csak ritkán kéredzkedik fel.
Már pontosan ki tudja fejezni az érzéseit, szeretget, vigasztal, megsértődik :),megdícsér. Jó humora van, képes már megtréfálni minket. Dacoskodik is.
Már nem csak jár, mint egy éve, hanem fut, szalad, ugrik, felmászik mindenre, még a kertünk életveszélyesnek tűnő rőzséin is biztonsággal közlekedik.
Két éves lett, ami újabb vízválasztó. Megtanult biciklizni a kis futóbringáján.
Mióta megvettük, nem telt el úgy nap, hogy ne ült volna rajta.
A kicsiknél mozgás- és beszédfejlődés összefügg, Ben már próbál beszélni is.
A kis szótára:

Mama, Papa, Baba, Apu, Hamm, Nyamm-nyammm, Cici :), autó, egy, ezt, oda, ott, huhu (vonat), uhu (bagoly), vau (kutya), háp-háp (kacsa), fa, fű, csip-csip, csicsi (csiki), sásá (sáska), huááá(hurrá) , lálálá (énekel)

Van még pár, amiről csak sejtjük, hogy mit is akar jelenteni. Mostanában sokszor próbál szavakat utánunk mondani, több-kevesebb sikerrel.

Valamint a legfontosabb, aminek talán külön bejegyzést is fogok szentelni, az alvás. A második születésnapjára végre befejeztük a szobáját (bár még varrnom kell egy falvédőt és egy átlátszó függönyt). Nagyon szerette első naptól, sokat játszott ott. Negyedik hete, azonban már csak ott hajlandó aludni. Sosem mondtuk neki, hogy ott kell. Soha nem "szoktattuk" (mellesleg a hideg kiráz ettől a szótól). EgySzerűen szereti a szobát. Ez az életében a legnagyobb változás. Egy komoly és határozott lépés az elszakadás felé. Nagyon büszke vagyok rá, hogy türelemmel és szeretettel és könnyedén eljutottunk ide.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.